Photovoltaic installer
Al 18.000
tevreden klanten !

Wie zijn wij ?Visie, doel,waarden

Energreen is de specialist van de productie van groene energie in BelgiëOnze producten leveren warmte en elektriciteit door de vermindering van het gebruik van grijze energieën

Wij stellen aan onze klanten ecologische rendabele en duurzame producten voor. Wij bieden oplossingen aan op basis van : 

 • fotovoltaïsche panelen
 • verwarming met pellets
 • warmtepompen / thermodynamische boilers
 • verwarming op gas met condensatie
 • oplaadbare batterijen
 • intelligente thermodynamische ventielen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.GeschiedenisEssentiele actor uit de sector van hernieuwbare energie in België

Energreen ziet het licht in juli 2008. De 3 oprichters hebben het project bedacht gaande vanuit één vaststelling: elke Belg verbruikt    gemiddeld 8.617 kWh energie per jaar, hoofdzakelijk geproduceerd door vervuilende energieën waarvan het potentieel beperkt is door de totaal beschikbare reserve. Energreen start dan zijn activiteit door het installeren van fotovoltaïsche panelen, de energie van de zon proper en onuitputtelijk zijnde, bij particulieren. Het aantal installaties stijgt snel en het bedrijf breidt snel uit.

In 2011, financieel sterk en stabiel, bereikt Energreen de top 3 van de installateurs in Wallonië en ontvangt de Maca d’Or van de Jonge Onderneming in Waver. De Human Resources groeit en het aantal medewerkers breidt uit.

In 2013, Energreen start met de installatie van economische verwarmingsinstallaties en eindigt 2de in de Trends Business Tour. Van 2008 tot 2013, gaat Energreen van 10 naar meer dan 3.000 klanten? Eind 2013, schrapt de Waalse regering het regime van groene certificaten en vervangt deze door het Qualiwatt ondersteuningsplan. Vele concurrerende bedrijven gaan failliet. Energreen  wordt, dankzij zijn netwerk en zijn ervaring, aangesteld als de officiële hernemer van de dienst na verkoop van de Sunswitch, ex leader van de markt, installaties.

Energreen heeft fier de crisis weerstaan. Dankzij de inzet van alle medewerkers, heeft Energreen zich gediversifieerd, gepositioneerd en is erin geslaagd om zich te implementeren in de sector van de verwarming. Parallel hieraan is Energreen de kwaliteit van zijn fotovoltaïsche werven blijven opvolgen en heeft hiervoor SOS fotovoltaïsch ontworpen, een onderhouds- en herstellingsdienst voor zijn klanten maar ook voor de klanten waarvan de installateur failliet is gegaan.

In 2015, Energreen blijft zijn reputatie behouden in Wallonië en vooral in zijn provincie, Waals-Brabant, waar het een bekend en herkend bedrijf geworden is. Door het hoge aantal stemmen heeft Energreen trouwens de wedstrijd “Boostez votre Business”, georganiseerd door BNP Paribas Fortis, op 10 augustus 2015 gewonnen en het bedrijf is ook 2 maal benoemd voor de Maca d’Or in de categorieën “Hernieuwbare Energieën” en “Maca d’Or 2015”.

Energreen is vandaag een belangrijke actor in de sector van de productie van groene energie in België!In beeldOndek hier enkele van onze video’s


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.


Waarom Energreen kiezen ?Meer dan 4.000 veeleisende klanten vertrouwen ons sinds 2008.

Energeen stelt u oplossingen voor, rekening houdend met alle parameters van uw woning en biedt u offertes aan die 100% overeenstemmen met uw behoeften. Zo heeft u de zekerheid  dat uw investering rendabel is en dat deze ook de ecologische voetafdruk verminderd.

En nog meer!

Energreen voor alle technische aspecten en ook voor de administratieve stappen gelinkt aan uw premie aanvraag en dient zelf uw dossier in bij de juiste instantie.


Nieuwe titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.


Nieuwe titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.

Doel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.

Opdat het gebruik van groene energie voor iedereen duidelijk wordt, moet deze productief en rendabel zijn. Investeren in groen ja, maar niet ten koste van onze portefeuille.  Daarom stellen wij enkel aan onze klanten langdurige rendabele oplossingen voor.

In het begin enkel gespecialiseerd in fotovoltaïsche zonne-energie, ons doel is nu om te evolueren en om u in de loop van de tijd nieuwe oplossingen aan te bieden: altijd economisch en ecologisch zowel in de sector van elektriciteitsproductie als in de sector van de verwarming.

 

Waarden

Betrouwbaarheid

Met meer dan 3.000 uitgevoerde installaties en een gemiddeld aan 100 installaties per maand, positioneert Energreen zich als de referentieonderneming in de sector van fotovoltaïsch in Wallonië en Brussel.

Wij stellen onszelf altijd in vraag en ontwikkelen een sterke cultuur van creativiteit, pragmatisme en perfectie.

Passie

Wij zijn een gelaste team en zijn gepassioneerd door ons beroep; wij geloven in de oplossingen die wij voorstellen.

Wij zetten ons een maximum in voor alle projecten van onze klanten en blijven steeds beschikbaar voor hen.


Expertise

Energreen is een betrouwbare partner door zijn expertise, zijn precisie werk, zijn kwaliteitsproducten en door zijn respect voor zijn medewerkers en klanten.

Onze garanties zijn de langste en de meest volledige van de markt want wij hebben vertrouwen in onze installaties en zijn overtuigd dat een investering in uw huis in veiligheid moet gebeuren.

Nieuwe titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elementum magna Proin sem orci, consectetviverra ac dignissim ac, pellentesque vel magna.


Onze kwaliteitsgaranties

NRQual PV

De NRQual PV label is een label herkend door het Waals gewest die instaat voor de garantie van de kwaliteit van fotovoltaïsche installaties in gelabelde bedrijven.

Energreen was het eerste bedrijf dat dit label mocht ontvangen.

Deze houdt verplicht het volgende in :

 • een type contract opgesteld door de Waals gewest ;
 • materiaal van hoge kwaliteit ;
 • erkende professionelen op de werf ;
 • een opvolging van de klachten

De voordelen :

 • comformiteitsverklaring van de installatie ;
 • controle van reeds geplaatste installaties door middel van een audit ;
 • in aanmerking komen voor het ontvangen van de Qualiwatt premie.

SOLAR PV

De SOLAR PV label is de samengroei van de labels Quest en Construction Quality.

Quest en Construction Quality zijn twee zelfstandige labels met verschillende opdrachten.

Quest is een label actief in de kleine systemen van hernieuwbare energieën met als opdracht het toezicht op de kwaliteit van de onderdelen en de systemen van de verschillende installaties.

Construction Quality is een label ontwikkeld voor bouwondernemingen die de nodige garanties aan van betrouwbaarheid en kwaliteit aan hun klanten willen geven.

Solar PV is dus een echte garantie ten opzichte van de concurrentie en het geeft ook de zekerheid dat u met echte professionals samenwerkt.

Andere

Cerga : Energreen a récemment obtenu le label Cerga, label de qualité pour les installateurs de gaz (naturel/propane) professionnels.

Maca d’or: Energreen, laureaat van de Maca d’Or van de Jonge Onderneming in 2011, was in 2015 benoemd in de categorie “Hernieuwbare Energie” en “Maca d’Or 2015”.

FEDELEC: Energreen is lid van de Confederatie Bouw.

RBF: Energreen is RBF lid en respecteert de kwaliteitsnormen ervan.

EDORA: Energreen is lid van de Federatie van Hernieuwbare Energieën.


HoofdzetelEnergreen SA

Avenue Lavoisier 13
1300 Waver
België

Tel: +32 (0) 10 45 13 73
Fax: +32 (0) 10 45 90 73

BTW BE0817.733.655
ENR 03 26 1/0